Η διαδρομή της Φιλίας Αποστολάκου

H Φιλία Αποστολάκου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα.

Από πολύ μικρή ηλικία πριν καν μάθει να διαβάζει ή να γράφει, συνήθιζε να χάνεται μέσα στα βιβλία με τις όμορφες απεικονίσεις προσπαθώντας να ζωγραφίσει με τη σειρά της αυτό που έβλεπε.

Τα επόμενα χρόνια είχε την ευτυχία να αναγνωρίσουν οι γονείς της την αγάπη της για τη ζωγραφική και έτσι να ξεκινήσει μαθήματα δίπλα στη ζωγράφο κυρία Ιουλία Τριανταφύλλη και αργότερα στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Σ. Βογιατζή. Στα χρόνια που ακολούθησαν ως μέλος Εικαστικών Σωματείων έλαβε μέρος σε περισσότερες από εβδομήντα ομαδικές εκθέσεις.

Ταυτόχρονα πραγματοποίησε 6 ατομικές εκθέσεις:

filia-apostolakou
  • 1998 Ξενοδοχείο Τιτάνια
  • 1999 Δημοτική πινακοθήκη Μυκόνου
  • 2000 Αίθουσα “Βασίλη Ρώτα” στη Νέα Μάκρη
  • 2006 Ξενοδοχείο “Limeni Village” στο Λιμένι Λακωνίας
  • 2007 Gallerie Librairie Hellenique Desmos στο Παρίσι
  • 2007 Ξενοδοχείο “Limeni Village” στο Λιμένι Λακωνίας

Tην ίδια περίοδο παρουσιάστηκε η δουλειά της στον τόμο “Χρώματα στο Ελληνικό Φως” από τις εκδόσεις B.O.S. καθώς και τις εκδόσεις Μαυρίδη στην “Φιλολογική Πρωτοχρονιά” 1999, το 2000 και το 2001.

“Λάτρης της κλασικής τεχνικής, παρουσιάζεται η πραγματικότητα σε όλα τα έργα της.

Χρησιμοποιεί λάδι, ένα δύσκολο υλικό το οποίο δουλεύει με μεγάλη ικανότητα. Τα Ελληνικά τοπία σου φέρνουν θύμησες αγαπημένες, τα λουλούδια σε πλημμυρίζουν τρυφερότητα, τα κοχύλια σε ηρεμούν και αναπτερώνουν τη φαντασία σου. Γιατί σε αυτά αντικατοπτρίζεται όχι μόνο η τεχνική αλλά και η αισθητική της” έγραψε για αυτήν η κριτικός τέχνης Μάρω Καβαφάκη.

H έκθεση στη Γαλλία.

Οι επισκέπτες στην πλειοψηφία τους ήταν Γάλλοι που αγαπούν την Ελλάδα και θαυμάζουν τον ελληνικό πολιτισμό. Μεταξύ τους και πολύ γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης, Ροβήρος Μανθούλης που ζει στο Παρίσι, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής στην ΕΡΤ1 και ΕΡΤ 2. Μαζί του και άλλος ένας Έλληνας επίσης φίλος του, ο Νίκος Θεοδοσίου, συγγραφέας, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, μέλος της τριμελούς γραμματείας του Διεθνούς φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και διευθυντής του Κάμερα Ζιζάνιο.

Το 2009 απέκτησε την κόρη της, οι προτεραιότητες άλλαξαν, ο χρόνος δεν της ανήκε πια, έτσι καμβάδες έδωσαν τη θέση τους σε άλλες επιφάνειες. Και κάπως έτσι το μάρμαρο, το ξύλο, το μέταλλο κλπ μπήκαν στη ζωή της, δημιουργώντας αντικείμενα ιδιαίτερα art όχι μόνο διακοσμητικά, αλλά και χρηστικά.

Οι Ελιές, οι Ροδιές, τα Λιομάζωμα, τα Ατμόπλοια, τα Μπρίκια, μας ξανά συστήνονται. Απίθανα ρόδια τα Χριστούγεννα, Παραμυθένιες κότες το Πάσχα, Καπέλα, ιδιαίτερα ζωγραφισμένα, Τσάντες μοναδικές.
Καθώς η κόρη μεγαλώνει, μικρές παρουσιάσεις της μητέρας ζωγράφου, συνεχίζουν να υπάρχουν.
Μια συνεργασία με τις εκδόσεις “Μύρτος” θα δημιουργήσετε ημερολόγιο 2011.
Κατόπιν θα εικονογραφήσει τα δύο επόμενα βιβλία των εκδοτικού οίκου, το “103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας” και το “Αγχολυτικές γνωστό στο πιάτο σας”.


Το 2018 πραγματοποιεί συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στο “Art Basel Miami Beach 2018” με θέμα “The water between us” .

Δημιουργίες στο σήμερα

Όταν ήμασταν παιδιά, τα αυγά που μας προσέφεραν ήταν πάντα σοκολατένια. Περνώντας όμως τα χρόνια, άρχισαν να εμφανίζονται και αυγά από διαφορετικά υλικά, όπως γυαλί πορσελάνη, ξύλο, πηλός και λοιπά.

Από συλλεκτικά παραμύθια, ξεκίνησαν να αποτυπώνονται αβίαστα από τα πινέλα μου. Για όλες τις ηλικίες για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Έτσι κοτούλες, περήφανα πλουμιστά κοκόρια, λουλούδια, πεταλούδες και στιγμιότυπα από παλιά συλλεκτικά παραμύθια, ξεκίνησαν από τα πινέλα και άλλες ηλικίες. Για μικρά και μεγάλα παιδιά, όχι μόνο το Πάσχα αλλά και για άλλες περιστάσεις στον ερχομό μιας νέας ζωούλας, στην έναρξη μιας νέας κοινής ζωής αφού το αυγό από μόνο του συμβεί συμβολίζει τη γέννηση.

Filia Hats

Πολύ ενδιαφέροντα σχέδια  έχουν πάρει υπόσταση στα καλοκαιρινά καπέλα που μπορείτε να δείτε εδώ:

Χρηστικές δημιουργίες

Η αγάπη για δημιουργία δεν περιορίζεται παρά μόνο από τη φύση του υλικού. 
Έχοντας ως αρχή το σεβασμό στη παράδοση και στις αξίες της, σχεδόν όλες οι επιφάνειες μπορούν να γίνουν ένας καμβάς έκφρασης και αναζήτησης. 

 

φιλια αποστολάκου
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές

άνω των €200

Με ειδικά χρώματα

υψηλής αντοχής

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa